- Płatki owsiane to jeden z najzdrowszych produktów spożywczych. Zawierają beta-glukan, który przeciwdziała miażdżycy i cukrzycy. Obfitują też w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały oraz antynowotworowe przeciwutleniacze. Czytaj więcej...
- Płatki owsiane górskie są produkowane z pokrojonego ziarna owsa siewnego. Zawierają dużą ilość węglowodanów, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika, witamin B1, B6 i E oraz cynku, żelaza, potasu, manganu i wapnia Czytaj więcej...
- Siemię to nasiona lnu zwyczajnego stosowane jako środek leczniczy, płaskie brązowe nasionka, które po zalaniu wodą pęcznieją i ciemnieją, otaczając się śluzem. Siemię lniane wykorzystywane jest również do produkcji oleju roślinnego. Czytaj więcej...
- Płatki kukurydziane chrupkie są najczęściej spożywanymi płatkami śniadaniowymi w Polsce. Doskonale nadają się do musli, jako panierka do mięsa. Czytaj więcej...
Siemię to nasiona lnu stosowane często w medycynie ludowej. Ma lekko orzechowy smak i zawiera więcej kwasów tłuszczowych niż tradycyjne siemię lniane. Są to płaskie złote nasionka, które po zalaniu wodą pęcznieją, otaczając się śluzem. Czytaj więcej...
- Mąka pszenna chlebowa typ 750 firmy Stoisław otrzymywana jest z ziaren pszenicy pochodzących z polskich upraw. Idealna do wypieku chleba, ciast, pizzy czy pierogów. Czytaj więcej...
- Mąka żytnia chlebowa typ 720 firmy Stoisław otrzymywana jest z ziaren żyta pochodzących z polskich upraw. Czytaj więcej...
Płatki jaglane są bogate w składniki mineralne: żelazo, magnez, potas, krzem oraz witaminy:z grupy B, E. Płatki te mają właściwości usprawniające działanie układu nerwowego, dzięki zawartości witaminy E wzmacniają paznokcie, włosy oraz wygładzają cerę. Czytaj więcej...
- Sezam czarny ma nieco bardzej intensywny smak od sezamu białego, jest lekko orzechowy, słodki i pozbawiony gorzkawego posmaku. Stanowi bardzo popularny składnik wielu dań kuchni azjatyckiej, często dodawany jest do sushi, farszy, deserów, sałatek. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren żyta, zawierają dużo błonnika pokarmowego. Regularne spożywanie płatków wspomaga prawidłowy proces budowy tkanki mięśniowej, naczyń krwionośnych, włosów, paznokci i skóry. Czytaj więcej...
Tapioka w granulkach to świetny dodatek do dań obiadowych czy deserów. To także składnik popularnej bubble tea. Czytaj więcej...
Jest to jedna z najpopularniejszych kasz w kuchni polskiej. Kasza gryczana niepalona daje możliwość samodzielnego jej uprażenia. Jest bogata w węglowodany i białko. Dostarcza organizmowi błonnika, składników mineralnych, głównie magnezu i fosforu. Czytaj więcej...
Wafle orkiszowe Biojeje to zdrowa i pyszna przekąska będąca bogatym źródłem błonnika i roślinnego białka. Skutecznie odżywia, dostarcza witamin z grupy B oraz korzystnie oddziałuje na pracę układu pokarmowego. Czytaj więcej...
- Mąka żytnia razowa typ 2000 firmy Stoisław otrzymywana jest z całych ziaren żyta pochodzących z polskich upraw. Zawiera duże ilości błonnika, białka, licznych witamin i minerałów. Korzystnie wpływa na zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Czytaj więcej...
Bogate w błonnik. Tradycyjnie stosowane do tzw. owsianki, musli, ale także idealnie nadają się na ciasteczka, do ciasta oraz w kosmetologii do peelingu ciała. Mogą zawierać gluten. Czytaj więcej...
- Płatki jaglane są bogate w składniki mineralne: żelazo, magnez, potas, krzem oraz witaminy:z grupy B, E. Płatki te mają właściwości usprawniające działanie układu nerwowego, dzięki zawartości witaminy E wzmacniają paznokcie, włosy oraz wygładzają cerę Czytaj więcej...
Wafle amarantusowe to pyszna i zdrowa przekąska, która doskonale zastąpi bezwartościowe chipsy, paluszki i orzeszki w codziennej diecie. Produkt można spożywać osobno lub w towarzystwie rożnych smarowideł, twarożków, serków, sosów czy dipów. Czytaj więcej...
Wafle gryczane to znakomite źródło witamin z grupy B, białka i błonnika. Produkt obfituje też w rutynę i kwercetynę, przeciwutleniacze, które kompleksowo wzmacniają układ krążenia, chronią przed nowotworami i stanami zapalnymi. Czytaj więcej...
Owies ekspandowany jest doskonałą propozycją na lekkostrawne i szybkie śniadanie. Stanowi dobrą alternatywę dla popularnej owsianki, której przygotowanie wymaga obróbki termicznej i zajmuje dużo więcej czasu. Czytaj więcej...
- Kasza ta wywodzi się z kuchni północno-zachodniej Afryki. Wytwarzana z ziaren pszenicy durum, jej największym atutem jest krótki czas przygotowania, bogata jest w białko i minimalną ilość tłuszczu, doskonale nadaje się do zup, zup mlecznych, sałatek. Czytaj więcej...
- Amarantus ekspandowany to przykład wyjątkowo zdrowej żywności, która wzbogaci codzienną dietę oraz kompleksowo zadba o prawidłowe funkcjonowanie organizmu i jego dobre samopoczucie. Czytaj więcej...
- Nasiona służą do przygotowywania odżywczych napojów i żywności. Nasiona Chia nie zawierają glutenu, zawierają śladowe ilości sodu. Czytaj więcej...
- Sezam to jedna z najstarszych przypraw. Najbardziej popularny jest w kuchni azjatyckiej. Idealnie nadaje się do mięsa, gulaszów, sosów. Można nim urozmaicić surówki, sałatki, farsze, pieczywo, potrawy wegetariańskie, deserów. Czytaj więcej...
Płatki produkowane z owsa siewnego, zawierają dużą ilość węglowodanów, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika, witamin B1, B6 i E oraz substancji mineralnych: cynku, żelaza, potasu, manganu i wapnia. Zawierają także substancje psychoaktywne, które mogą być pomocne w zwalczaniu uzależnienia od nikotyny i mają działanie... Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z pszenicy, zawierają dużą ilość węglowodanów, białko i tłuszcze nienasycone, ponadto witaminy: A, E, naturalny błonnik oraz substancje mineralne: fosfor, wapń, potas, magnez. Czytaj więcej...
- Płatki pszenne idealnie komponują się z różnymi bakaliami w musli. Czytaj więcej...
Gryka ekspandowana Vita Natura to idealna baza do pełnowartościowego i lekkiego śniadania. Ziarno to cechuje wysoka wartość odżywcza, warto więc włączyć ten produkt do swojej diety. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren jęczmienia. Spożywanie płatków polecane jest zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom, gdyż mają właściwości antynowotworowe oraz antywirusowe. Zawierają błonnik, fosfor, wapń, żelazo, potas, magnez i witaminy z grupy B. Czytaj więcej...
- Siemię to nasiona lnu zwyczajnego stosowane jako środek leczniczy, płaskie brązowe nasionka, które po zalaniu wodą pęcznieją i ciemnieją, otaczając się śluzem. Tak powstały kleik stosuje się między innymi w chorobach żołądka i dwunastnicy. Czytaj więcej...
- Tapioka powstaje ze skrobi manioku. Zawiera bardzo dużo lekkostrawnych węglowodanów i niewiele białka.Nie zawiera glutenu. Czytaj więcej...
Płatki owsiane to jeden z najzdrowszych produktów spożywczych. Zawierają beta-glukan, który przeciwdziała miażdżycy i cukrzycy. Obfitują też w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały oraz antynowotworowe przeciwutleniacze. Czytaj więcej...
Kasza jaglana ekspandowana to skarbnica wartości odżywczych i właściwości prozdrowotnych. Od innych produktów zbożowych wyróżnia ją zawartość rzadko występującego w pożywieniu krzemu. Ponadto odkwasza organizm.Świetnie sprawdzi się na śniadanie lub przekąska z dodatkiem mleka czy jogurtu i owocami świeżymi lub bakaliami. Czytaj więcej...
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |