- Płatki owsiane to jeden z najzdrowszych produktów spożywczych. Zawierają beta-glukan, który przeciwdziała miażdżycy i cukrzycy. Obfitują też w nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały oraz antynowotworowe przeciwutleniacze. Czytaj więcej...
Bogate w błonnik. Tradycyjnie stosowane do tzw. owsianki, musli, ale także idealnie nadają się na ciasteczka, do ciasta oraz w kosmetologii do peelingu ciała. Mogą zawierać gluten. Czytaj więcej...
- Płatki jaglane są bogate w składniki mineralne: żelazo, magnez, potas, krzem oraz witaminy:z grupy B, E. Płatki te mają właściwości usprawniające działanie układu nerwowego, dzięki zawartości witaminy E wzmacniają paznokcie, włosy oraz wygładzają cerę Czytaj więcej...
- Płatki kukurydziane chrupkie są najczęściej spożywanymi płatkami śniadaniowymi w Polsce. Doskonale nadają się do musli, jako panierka do mięsa. Czytaj więcej...
- Płatki orkiszowe bogate są w węglowodany, białko, błonnik oraz tłuszcze roślinne potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Orkisz jest odmianą pszenicy, więc zawierają gluten. Doskonale nadają się do pieczenia chleba, do musli, ciastek. Czytaj więcej...
- Płatki owsiane górskie są produkowane z pokrojonego ziarna owsa siewnego. Zawierają dużą ilość węglowodanów, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika, witamin B1, B6 i E oraz cynku, żelaza, potasu, manganu i wapnia Czytaj więcej...
- Płatki pszenne idealnie komponują się z różnymi bakaliami w musli. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren żyta. Wysoka zawartość błonnika. Płatki żytnie tradycyjnie podawane w postaci kleiku. Idealnie nadają się do musli, jako składnik dietetycznych ciastek, batonów, pieczywa, racuchów, ciast, placków oraz jako zagęstnik do zup. Czytaj więcej...
- Owsianka Królewska to pyszny pomysł na dobry początek dnia. Obfituje w cenne wartości zdrowotne, błonnik oraz białko. Kompleksowo odżywia organizm oraz zapewnia mu energię i siłę do działania. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren jęczmienia. Spożywanie płatków polecane jest zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom, gdyż mają właściwości antynowotworowe oraz antywirusowe. Zawierają błonnik, fosfor, wapń, żelazo, potas, magnez i witaminy z grupy B. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren jęczmienia. Spożywanie płatków polecane jest zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom, gdyż mają właściwości antynowotworowe oraz antywirusowe. Zawierają błonnik, fosfor, wapń, żelazo, potas, magnez i witaminy z grupy B. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren żyta, zawierają dużo błonnika pokarmowego. Regularne spożywanie płatków wspomaga prawidłowy proces budowy tkanki mięśniowej, naczyń krwionośnych, włosów, paznokci i skóry. Czytaj więcej...
- Płatki lniane są formą siemienia lnianego, która zwiększa dostępność substancji odżywczych ukrytych w nasionach i pozwala przyswoić całe ich bogactwo. Czytaj więcej...
- Bezglutenowe płatki owsiane testowane laboratoryjnie. Poziom glutenu poniżej 20 ppm. Czytaj więcej...
- Jaglanka pieczone jabłka, miód, cynamon. Czytaj więcej...
- Bogate w błonnik. Nadają się do spożycia po ugotowaniu w wodzie lub mleku. Można je spożywać samodzielnie albo w zmieszane z innymi płatkami jako dodatek do musli, ciast, deserów. Z płatków gryczanych piecze się również chleb gryczany. Czytaj więcej...
- Płatki ryżowe są lekkostrawne. Doskonale nadają się na śniadanie w postaci zupy mlecznej, a także jako dodatek do ciastek, deserów, batonów dietetycznych, do zagęszczania sosów, zup. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z owsa siewnego, zawierają dużą ilość węglowodanów, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, rozpuszczalnego błonnika, witamin B1, B6 i E oraz substancji mineralnych: cynku, żelaza, potasu, manganu i wapnia. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z pszenicy, zawierają dużą ilość węglowodanów, białko i tłuszcze nienasycone, ponadto witaminy: A, E, naturalny błonnik oraz substancje mineralne: fosfor, wapń, potas, magnez. Czytaj więcej...
- Jaglanka z amarantusem i malinami BIO. Czytaj więcej...
- Płatki śniadaniowe bezglutenowe powstały z kaszki ryżowej. Wyrób jest lekkostrawny, odpowiedni dla osób z celiakią, na diecie odchudzającej i dzieci. Idealnie komponuje się z mlekiem, jogurtem lub napojami roślinnymi. W 100% roślinny i naturalny. Czytaj więcej...
- Naturalne, bezglutenowe płatki jaglane. Czytaj więcej...
- Musli Kolumba BIO, bezglutenowe. Doskonała mieszanka naturalnych składników, która doda energii na cały dzień. Czytaj więcej...
Ekologiczne płatki owsiane dostarczają dużo białka, błonnika i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Zawierają beta-glukan, który skutecznie obniża poziom złego cholesterolu i cukru we krwi. Ponadto obfitują witaminy z grupy B, witaminę E oraz minerały. Czytaj więcej...
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |