- Rodzynki - suszone winogrona, zaliczane do grona bakalii, zawierają błonnik, żelazo, potas, cynk oraz związki mineralne. Zawarty w rodzynkach wapń i bor zapobiegają osteoporozie, dlatego zalecane są dla kobiet po menopauzie. Czytaj więcej...
- Doskonałe, słodkie rodzynki najlepsze do wypieków, jako dodatek do musli czy mięs. Wysoka zawartość błonnika! Czytaj więcej...
- Żurawina suszona bogata jest w witaminy: A, C, B1, B2. Dostarcza również pektyn, błonnika, węglowodanów oraz żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas i jod. Posiada również substancje wspomagające organizm w walce z grypą oraz zapaleniem dróg moczowych. Czytaj więcej...
Owoce morwy białej są polecane przy chorobach układu krwionośnego, nerwowego i cukrzycy, a także wspierają odporność. Czytaj więcej...
- Żurawina całojagodowa to cenne źródło wartości odżywczych. Zawiera witaminę A, C oraz witaminy z grupy B, a także potas, żelazo, wapń i fosfor. Jej najcenniejszym składnikiem są proantocyjanidyny i flawonoidy. Czytaj więcej...
- Żurawina suszona bogata jest w witaminy: A, C, B1, B2. Dostarcza również pektyn, błonnika, węglowodanów oraz żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas i jod. Posiada również substancje wspomagające organizm w walce z grypą oraz zapaleniem dróg moczowych. Czytaj więcej...
Mieszanka orzechów i bakalii pozwala jednorazowo dostarczyć do naszego organizmu wiele cennych wartości odżywczych. Można ją spożywać z musli, jako przekąskę oraz stosować do różnego rodzaju ciast, deserów. Czytaj więcej...
- Suszone figi doskonale nadają się jako przekąska, do ciast, deserów, sałatek oraz dań mięsnych. Uwaga: biały nalot jest efektem naturalnym i nie świadczy o zepsuciu owocu! Czytaj więcej...
Morele suszone są polecane jako zdrowa przekąska, do sałatek owocowych, deserów, musli, ciast oraz do mięs. Bogate w witaminy i błonnik. Są doskonałe na niedobór potasu w organizmie. Czytaj więcej...
Goji to owoce pochodzące z Azji, które od wielu wieków wykorzystywane są w medycynie chińskiej oraz tybetańskiej, gdzie jest nazywana „kluczem do wiecznej młodości”. Mówi się tam o nich, że są źródłem energii i młodości. Czytaj więcej...
- Morele suszone są polecane jako zdrowa przekąska, do sałatek owocowych, deserów, musli, ciast oraz do mięs. Bogate w witaminy i błonnik. Są doskonałe na niedobór potasu w organizmie. Czytaj więcej...
- Suszone daktyle mają wszechstronne zastosowanie – mogą służyć jako zdrowa słodka przekąska, ale także być składnikiem wielu dań (np. mięs, sałatek) i wypieków. Czytaj więcej...
- Goji to owoce pochodzące z Azji, które od wielu wieków wykorzystywane są w medycynie chińskiej oraz tybetańskiej, gdzie jest nazywana „kluczem do wiecznej młodości”. Czytaj więcej...
- Śliwki suszone bez konserwantów, to bogate źródło witamin z grupy B, błonnika i antyoksydantów. Wyrób stanowi naturalny sposób na przywrócenie prawidłowej pracy układu pokarmowego. Usunie zaparcia, wzdęcia i przyspieszy przemianę materii. Czytaj więcej...
- Doskonałe, słodkie rodzynki najlepsze do wypieków, jako dodatek do musli czy mięs. Wysoka zawartość błonnika! Czytaj więcej...
- Suszone figi doskonale nadają się jako przekąska, do ciast, deserów, sałatek oraz dań mięsnych. Uwaga: biały nalot jest efektem naturalnym i nie świadczy o zepsuciu owocu! Czytaj więcej...
- Bogate w błonnik, regulują pracę jelit. Mają korzystny wpływ na regulację metabolizmu glukozy, zapobiegają chorobie wieńcowej, zaparciom, nowotworom oraz obniżają poziom złego cholesterolu. Śliwki suszone idealnie nadają się do sałatek owocowych i musli Czytaj więcej...
- Suszone owoce bananów są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm. Zawierają wiele cennego dla zdrowia potasu, który obniża ciśnienie krwi, a także korzystnie wpływa na mięśnie. Zawierają również serotoninę będącą przekaźnikiem układu nerwowego. Czytaj więcej...
- Śliwki suszone są cennym źródłem witamin: A, C, K, PP oraz kwasu foliowego, jak również składników mineralnych: potas, fosfor, magnez, wapń. Czytaj więcej...
- Morele suszone są polecane jako zdrowa przekąska, do sałatek owocowych, deserów, musli, ciast oraz do mięs. Bogate w witaminy i błonnik. Są doskonałe na niedobór potasu w organizmie. Czytaj więcej...
Owoce palmy daktylowej, bogate są w błonnik, potas, żelazo, magnez, a także w witaminy A, B1, B2 i PP. Daktyle traktowane są przede wszystkim jako owoce deserowe, dodaje się je do ciast (zwłaszcza keksów). Wykorzystać je można także do dżemów. Czytaj więcej...
- Owoce palmy daktylowej, bogate są w błonnik, potas, żelazo, magnez, a także w witaminy A, B1, B2 i PP. Daktyle traktowane są przede wszystkim jako owoce deserowe, dodaje się je do ciast (zwłaszcza keksów). Wykorzystać je można także do dżemów. Czytaj więcej...
Suszone figi doskonale nadają się jako przekąska, do ciast, deserów, sałatek oraz dań mięsnych. Uwaga: biały nalot jest efektem naturalnym i nie świadczy o zepsuciu owocu! Czytaj więcej...
- Śliwki suszone są cennym źródłem witamin: A, C, K, PP oraz kwasu foliowego, jak również składników mineralnych: potas, fosfor, magnez, wapń. Czytaj więcej...
- Żurawina suszona bogata jest w witaminy: A, C, B1, B2. Dostarcza również pektyn, błonnika, węglowodanów oraz żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas i jod. Czytaj więcej...
Owoce morwy białej są polecane przy chorobach układu krwionośnego, nerwowego i cukrzycy, a także wspierają odporność. Czytaj więcej...
- Goji to owoce pochodzące z Azji, które od wielu wieków wykorzystywane są w medycynie chińskiej oraz tybetańskiej, gdzie jest nazywana „kluczem do wiecznej młodości”. Mówi się tam o nich, że są źródłem energii i młodości. Czytaj więcej...
- Chipsy bananowe to doskonała, sycąca przekąska np. zamiast tradycyjnych chipsów ziemniaczanych. Doskonale komponują się również z innymi owocami, np. w sałatce owocowej lub cieście. Czytaj więcej...
- Suszone daktyle mają wszechstronne zastosowanie – mogą służyć jako zdrowa słodka przekąska, ale także być składnikiem wielu dań (np. mięs, sałatek) i wypieków. Czytaj więcej...
- Rodzynki - suszone winogrona, zaliczane do grona bakalii, zawierają błonnik, żelazo, potas, cynk oraz związki mineralne. Czytaj więcej...
- Bogate w błonnik, regulują pracę jelit. Mają korzystny wpływ na regulację metabolizmu glukozy, zapobiegają chorobie wieńcowej, zaparciom, nowotworom oraz obniżają poziom złego cholesterolu. Śliwki suszone idealnie nadają się do sałatek owocowych i musli Czytaj więcej...
- Żurawina suszona bogata jest w witaminy: A, C, B1, B2. Dostarcza również pektyn, błonnika, węglowodanów oraz żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas i jod. Posiada również substancje wspomagające organizm w walce z grypą oraz zapaleniem dróg moczowych. Czytaj więcej...
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |