- Mleczko kokosowe zagęszczone idealnie sprawdza się w daniach kuchni tajskiej, sosie curry czy w zupach. Świetnie komponuje się też w słodkich deserach. Obfituje w zdrowe tłuszcze, które wyjątkowo korzystnie wpływają na zdrowie całego organizmu. Czytaj więcej...
- Siemię to nasiona lnu zwyczajnego stosowane jako środek leczniczy, płaskie brązowe nasionka, które po zalaniu wodą pęcznieją i ciemnieją, otaczając się śluzem. Siemię lniane wykorzystywane jest również do produkcji oleju roślinnego. Czytaj więcej...
- Nasiona słonecznika bogate są w białko, błonnik, witaminy: z grupy B, E, A, D oraz substancje mineralne: cynk, potas, żelazo, wapń, magnez. Z ziaren słonecznika wytwarzany jest również olej roślinny. Czytaj więcej...
Jest to jedna z najpopularniejszych kasz w kuchni polskiej. Kasza gryczana niepalona daje możliwość samodzielnego jej uprażenia. Jest bogata w węglowodany i białko. Dostarcza organizmowi błonnika, składników mineralnych, głównie magnezu i fosforu. Czytaj więcej...
- Doskonały bulion bez sztucznych barwników, konserwantów, polepszaczy smaku. Produkt polski. Czytaj więcej...
- Płatki orkiszowe bogate są w węglowodany, białko, błonnik oraz tłuszcze roślinne potrzebne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Orkisz jest odmianą pszenicy, więc zawierają gluten. Doskonale nadają się do pieczenia chleba, do musli, ciastek. Czytaj więcej...
- Napój sojowy naturalny, znany także jako mleko sojowe naturalne.Nie zawiera cholesterolu. Nadaje się do spożycia przez dzieci (od 3 roku życia). Produkowany jest z soi niemodyfikowanej genetycznie. Czytaj więcej...
- Jest to produkt przygotowany z myślą o tych, którzy unikają lub ograniczają spożycie cukru i soli w swojej diecie. Czysty, orzechowy smak tego masła doskonale komponuje się z dodatkami zarówno słodkimi, jak i słonymi. Czytaj więcej...
- Masło orzechowe pozbawione zbędnych dodatków – to świetne uzupełnienie diety sportowca. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren żyta. Wysoka zawartość błonnika. Płatki żytnie tradycyjnie podawane w postaci kleiku. Idealnie nadają się do musli, jako składnik dietetycznych ciastek, batonów, pieczywa, racuchów, ciast, placków oraz jako zagęstnik do zup. Czytaj więcej...
Masło orzechowe Firmowe to naturalny, pełnowartościowy produkt dostarczający cennych substancji odżywczych takich jak błonnik, białko czy nienasycone kwasy tłuszczowe. Pomaga budować masę mięśniową, działa odchudzająco i wspiera pracę układu nerwowego. Czytaj więcej...
Propolis, inaczej kit pszczeli, to naturalny suplement diety o licznych właściwościach leczniczych. Wykazuje działanie antybiotyczne, przeciwzapalne, przeciwnowotworowe oraz wzmacnia ogólną odporność organizmu. Czytaj więcej...
- Masło to ma doskonały naturalny, orzechowy smak, świetnie komponujący się z dodatkami zarówno słodkimi, słonymi, a także pikantnymi. Podstawowymi składnikami masła orzechowego klasycznego są orzechy arachidowe i lecytyna. Czytaj więcej...
- Kasza ta wywodzi się z kuchni północno-zachodniej Afryki. Wytwarzana z ziaren pszenicy durum, jej największym atutem jest krótki czas przygotowania, bogata jest w białko i minimalną ilość tłuszczu, doskonale nadaje się do zup, zup mlecznych, sałatek. Czytaj więcej...
- Orzechy to najekonomiczniejsze źródło energii dla pracujących mięśni. Pomagają zaspokoić wysokie zapotrzebowanie energetyczne, w małej objętości kryje się dużo energii i składników odżywczych. Czytaj więcej...
Pyłek kwiatowy to wyjątkowy, w pełni naturalny produkt obfitujący w szereg składników odżywczych. Skutecznie uzupełnia braki mineralne i witaminowe, poprawia funkcjonowanie organizmu oraz wspiera leczenie różnorodnych dolegliwości. Czytaj więcej...
- Masło kakaowe, w odróżnieniu od innych tego typu kremów nie jest czekoladą, gdyż 62% jego składu stanowią orzechy ziemne. Smak masła jest wyjątkowy – mocno orzechowy i delikatnie czekoladowy. Czytaj więcej...
- Migdały jako jedyne z orzechów posiadają właściwości alkalizujące. Zakwaszony organizm reaguje przewlekłym zmęczeniem. Jeśli chcecie pozbyć się z tego stanu włączcie do diety kremowe masło. Może w postaci jaglanki z jego dodatkiem. Czytaj więcej...
Masło orzechowe jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika, białka, potasu i niacyny. Wspomaga regenerację nerwową organizmu, obniża ciśnienie, korzystnie oddziałuje na pracę układu sercowo-naczyniowego. Czytaj więcej...
- Płatki produkowane z ziaren jęczmienia. Spożywanie płatków polecane jest zarówno osobom dorosłym, jak i dzieciom, gdyż mają właściwości antynowotworowe oraz antywirusowe. Zawierają błonnik, fosfor, wapń, żelazo, potas, magnez i witaminy z grupy B. Czytaj więcej...
- Mix złożony z fistaszków, nerkowców, migdałów i orzechów laskowych to świetne źródło energii, białka i pożytecznych jedno- i wielonienasyconych tłuszczów. Czytaj więcej...
Makaron ryżowy to świetna alternatywa dla wyrobów pszennych. Jest delikatny w smaku i konsystencji, idealnie nadaje się do zup oraz dań smażonych, zarówno wegetariańskich, jak i mięsnych. Wyrób powstał z bogatej odżywczo mąki ryżowej. Czytaj więcej...
- Brązowy ryż jest bogaty w błonnik, substancje mineralne i witaminy. Warto po niego sięgnąć, mimo że gotuje się nieco dłużej niż biały ryż. Idealnie komponuje się z drobiem, warzywami, Najlepszy do risotto, kotletów i gołąbków wegetariańskich. Czytaj więcej...
Sok wielowarzywny kiszony to nieocenione źródło zdrowia. Wyrób przeciwdziała nowotworom, poprawia pracę układu trawiennego, wspomaga serce, oczyszcza i wzmacnia odporność. Jest dobrym sprzymierzeńcem procesu odchudzania. Działa odmładzająco i upiększjąco. Czytaj więcej...
- Wyjątkowe w smaku masło jest przekąską odpowiednią zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Orzechy nerkowca to bardzo dobra przekąska dla chorych na cukrzycę oraz osób dziedzicznie narażonych na insulinooporność. Czytaj więcej...
Makaron ryżowy polecany jest w szczególności w diecie bezglutenowej. Do tego doskonale uzupełnia codzienny jadłospis o takie składniki odżywcze jak błonnik, witaminy z grupy B, potas, wapń, żelazo, czy cynk. Czytaj więcej...
- Ryż czerwony BIO. Składniki odżywcze zawarte w ryżu czerwonym doskonale oddziałują na układ pokarmowy i sercowo-naczyniowy człowieka, a także na wzrok. Czytaj więcej...
- Soja uznawana jest za jeden z bardziej wartościowych zamienników mięsa – przede wszystkim ze względu na dużą zawartość białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Dostarcza też organizmowi węglowodanów. Doskonale nadaje się do past, farszów i gulaszów. Czytaj więcej...
- Napój owsiany stosowany jest jako alternatywa mleka. Nie zawiera szkodliwego cholesterolu. Nadaje się do spożycia również przez dzieci (od 3 roku życia). Czytaj więcej...
- Brązowy ryż jest bogaty w błonnik, substancje mineralne i witaminy. Warto po niego sięgnąć, mimo że gotuje się nieco dłużej niż biały ryż. Idealnie komponuje się z drobiem, warzywami; stosować go można także do sałatek lub deserów np. z mlekiem. Czytaj więcej...
- Napój kokosowy stosowany jest jako alternatywa mleka. Nadaje się do spożycia również przez dzieci (od 3 roku życia). Czytaj więcej...
Makaron ryżowy to doskonałe urozmaicenie codziennej diety, szczególnie poleca się go osobom nietolerującym glutenu lub chorującym na celiakię. Wyrób sprawdzi się wszędzie tam, gdzie zwykle używa się makaronu pszennego. Czytaj więcej...
- Nasiona fasoli można wykorzystać do przygotowania zup, past, duszonych potraw, różnych sałatek oraz do dań kuchni meksykańskiej i hiszpańskiej. Przed gotowaniem namoczyć ok 12 godzin. Czytaj więcej...
- Masło orzechowe piernikowe to wyjątkowa nowość od firmy Primavika stworzona specjalnie z okazji Bożego Narodzenia. Unikatowe połączenie orzeszków ziemnych z aromatycznymi przyprawami korzennymi pozwoli poczuć magiczną, świąteczną atmosferę. Czytaj więcej...
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |