- Mąka pszenna chlebowa typ 750 firmy Stoisław otrzymywana jest z ziaren pszenicy pochodzących z polskich upraw. Idealna do wypieku chleba, ciast, pizzy czy pierogów. Czytaj więcej...
- Mąka żytnia razowa typ 2000 firmy Stoisław otrzymywana jest z całych ziaren żyta pochodzących z polskich upraw. Zawiera duże ilości błonnika, białka, licznych witamin i minerałów. Korzystnie wpływa na zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Czytaj więcej...
- Mąka żytnia chlebowa typ 720 firmy Stoisław otrzymywana jest z ziaren żyta pochodzących z polskich upraw. Czytaj więcej...
- Mąka kukurydziana otrzymywana jest z przemiału kukurydzy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale nadaje się do wypieku ciast, chleba, placków czy naleśników, a także jako zagęstnik do zup i sosów. Czytaj więcej...
Mąka pszenna graham to pełnoziarnisty, naturalny produkt obfitujący w błonnik i składniki odżywcze. Można z niej przygotować prozdrowotne pieczywo, ciasto na pizzę, pierogi czy makaron. Czytaj więcej...
- Ma lekko orzechowy posmak. Wykorzystywana jest do zagęszczania zup, sosów, do pieczenia chleba, naleśników, do wyrobu makaronu. Czytaj więcej...
Ekologiczna mąka kokosowa to doskonały zamiennik tradycyjnej mąki pszennej w diecie bezglutenowej. Idealnie nadaje się do wypieku ciast, do naleśników, placków czy gofrów. Zawiera bardzo dużo dobroczynnego błonnika i białka. Czytaj więcej...
Bezglutenowa maka gryczana polecana jest szczególnie w diecie osób chorych na celiakię oraz uczulonych na gluten. Wyrób świetnie zastępuje tradycyjna mąkę pszenna w codziennej diecie. Czytaj więcej...
- Mąka ryżowa jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Czytaj więcej...
- Naturalnie bezglutenowa, lekkostrawna mąka wytwarzana z łuskanych ziaren ryżu. Stosowana jest do pieczenia pieczywa, papieru ryżowego, wypieków, panierek, jak również do zagęszczenia zup, sosów, dań gulaszowych. Czytaj więcej...
- Mąka gryczana jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Czytaj więcej...
Ciasto pierogowo-naleśnikowo-makaronowe to gotowa mieszanka bezglutenowa, z której w łatwy i prosty sposób można przygotować naleśniki, pierogi lub makaron. Produkt zawiera idealną proporcję składników, co stanowi gwarancję kulinarnego sukcesu. Czytaj więcej...
- Mąkę kukurydzianą otrzymuje się z przemiału ziaren kukurydzy. Kukurydza jest ziarnem naturalnie bezglutenowym, więc może być stosowana przez osoby uczulone na to białko. Doskonale nadaje się do ciast, pieczywa. Stosowana w kuchni meksykańskiej. Czytaj więcej...
Skrobia kukurydziana to uniwersalny produkt, który najczęściej wykorzystywany jest jako składnik ciasta na chleb czy słodkie wypieki. Jego zastosowanie jest jednak dużo szersze, można go bowiem zastosować jako naturalny kosmetyk lub środek do czyszczenia. Czytaj więcej...
- Mąka kukurydziana firmy Bezgluten, to produkt odpowiedni dla osób na diecie bezglutenowej. Czytaj więcej...
- Mąka z ciecierzycy jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Czytaj więcej...
Mąka ryżowa bezglutenowa stanowi świetny zamiennik dla tradycyjnej mąki pszennej. Można stosować ją do wypieku ciast, chleba, bułek, pizzy, a nawet pierogów czy makaronu. Idealnie sprawdzi się również jako składnik naleśników i placków. Czytaj więcej...
- Mąka kasztanowa jest idealnym składnikiem wypieków oraz potraw gotowanych. Czytaj więcej...
- Mąka jaglana jest bogata w minerały, witaminy i błonnik. Jest to produkt bezglutenowy, niealergizujący. Czytaj więcej...
- Bułka tarta firmy Bezgluten to produkt niezawierający glutenu oraz jajek, posiadający szerokie zastosowanie w kuchni. Czytaj więcej...
- Mąka amarantusowa jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Czytaj więcej...
- Mąka gryczana powstaje ze zmielenia gryki. Ma szarobrązowy kolor oraz lekko gorzki posmak. Bogata jest w witaminy z grupy B oraz substancje mineralne: potas, fosfor, magnez oraz wapń. Zawiera także dużo białka i skrobi. Można ją stosować do pieczenia. Czytaj więcej...
- Mąka kokosowa jest doskonała do wypieków oraz deserów. Czytaj więcej...
- Ciasto pierogowo-naleśnikowo-makaronowe firmy Bezgluten, to produkt niskobiałkowy, nieposiadający glutenu, mleka, jajek oraz soi. Czytaj więcej...
- Ekstra uniwersalny koncentrat mąki firmy Bezgluten to produkt bezglutenowy, bezjajeczny i bezmleczny. Czytaj więcej...
- Bułka tarta firmy Bezgluten, to produkt niezawierający glutenu oraz jajek, posiadający szerokie zastosowanie w kuchni. Czytaj więcej...
Mąka kukurydziana nie zawiera glutenu, nie jest modyfikowana genetycznie. Doskonale sprawdzi się w diecie wegańskiej, wegetariańskiej i bezglutenowej. Zawiera cenne wartości odżywcze. Czytaj więcej...
Mąka ryżowa to świetna alternatywa dla tradycyjnej mąki pszennej. Produkt nie zawiera glutenu, jest lekkostrawny i niskokaloryczny. Polecany w diecie diabetyków, wegan, wegetarian, osób odchudzających się i pragnących się zdrowo odżywiać. Czytaj więcej...
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |