- Rzeżucha jest cennym źródłem witamin: A,B1, B2,E, PP oraz substancje mineralne: siarkę, chrom, potas, mangan, magnez, wapń oraz dobrze przyswajalny jod. Spożywanie rzeżuchy zalecane jest osobom cierpiącym na cukrzycę, osteoporozę, chorobę wieńcową. Czytaj więcej...
- Szczególnie wskazane jest ich spożywanie przy anemii, schorzeniach wątroby i dróg żółciowych. Czytaj więcej...
- Kiełkownica firmy Toraf to specjalistyczne urządzenie do domowej hodowli kiełków. Oszczędza czas i pieniądze, a uprawa roślinek staje się łatwa i przyjemna. Umożliwia hodowlę do 3 różnych rodzajów kiełków. Czytaj więcej...
Lucerna jest bogatym źródłem wartości odżywczych. Zawiera wapń, magnez, fosfor, potas oraz witaminy: A, C i z grupy B.Polecana dla każdego, kto chce się zdrowo i smacznie odżywiać. Kiełki lucerny łagodzą objawy menopauzy, choroby serca.Doskonale nadają się do surówki, sałatki, jako dodatek do kanapki. Kiełki należy spożywać na surowo. Czytaj więcej...
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |