- Rodzynki - suszone winogrona, zaliczane do grona bakalii, zawierają błonnik, żelazo, potas, cynk oraz związki mineralne. Zawarty w rodzynkach wapń i bor zapobiegają osteoporozie, dlatego zalecane są dla kobiet po menopauzie. Czytaj więcej...
- Doskonałe, słodkie rodzynki najlepsze do wypieków, jako dodatek do musli czy mięs. Wysoka zawartość błonnika! Czytaj więcej...
Nasze pestki dyni pochodzą od sprawdzonych polskich rolników i pozyskiwane są z dyni bezłupinowej. Posiadają ciemnozielony kolor. Zawierają wiele cennych dla zdrowia witamin: B1, B2, PP i C. Bogate są również w błonnik, wapń, żelazo, fosfor oraz magnez. Zalecane są osobom chorym na miażdżycę i mającym zbyt wysoki zły cholesterol. Czytaj więcej...
Nasze pestki dyni pochodzą od sprawdzonych polskich rolników i pozyskiwane są z dyni bezłupinowej. Posiadają ciemnozielony kolor. Zawierają wiele cennych dla zdrowia witamin: B1, B2, PP i C. Bogate są również w błonnik, wapń, żelazo, fosfor oraz magnez. Zalecane są osobom chorym na miażdżycę i mającym zbyt wysoki zły cholesterol. Czytaj więcej...
- Pestki dyni zawierają wiele cennych dla zdrowia witamin: B1, B2, PP i C. Bogate są również w błonnik, wapń, żelazo, fosfor oraz magnez. Czytaj więcej...
- Właściwości słonecznika na pewno docenią osoby dbające o zdrowie, urodę i witalność. Produkt ten polecany jest na drugie śniadanie, podwieczorek lub jako przekąska. Idealnie komponuje się w sałatkach z tuńczykiem i kurczakiem oraz z różnego typu daniami Czytaj więcej...
- Żurawina suszona bogata jest w witaminy: A, C, B1, B2. Dostarcza również pektyn, błonnika, węglowodanów oraz żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas i jod. Posiada również substancje wspomagające organizm w walce z grypą oraz zapaleniem dróg moczowych. Czytaj więcej...
Owoce morwy białej są polecane przy chorobach układu krwionośnego, nerwowego i cukrzycy, a także wspierają odporność. Czytaj więcej...
Orzechy arachidowe to bogate źródło białka oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego są chętnie spożywane przez osoby aktywne fizycznie i umysłowo. Czytaj więcej...
- Żurawina całojagodowa to cenne źródło wartości odżywczych. Zawiera witaminę A, C oraz witaminy z grupy B, a także potas, żelazo, wapń i fosfor. Jej najcenniejszym składnikiem są proantocyjanidyny i flawonoidy. Czytaj więcej...
- Żurawina suszona bogata jest w witaminy: A, C, B1, B2. Dostarcza również pektyn, błonnika, węglowodanów oraz żelazo, magnez, wapń, fosfor, potas i jod. Posiada również substancje wspomagające organizm w walce z grypą oraz zapaleniem dróg moczowych. Czytaj więcej...
Mieszanka orzechów i bakalii pozwala jednorazowo dostarczyć do naszego organizmu wiele cennych wartości odżywczych. Można ją spożywać z musli, jako przekąskę oraz stosować do różnego rodzaju ciast, deserów. Czytaj więcej...
- Nasiona słonecznika bogate są w białko, błonnik, witaminy: z grupy B, E, A, D oraz substancje mineralne: cynk, potas, żelazo, wapń, magnez. Z ziaren słonecznika wytwarzany jest również olej roślinny. Czytaj więcej...
- Suszone figi doskonale nadają się jako przekąska, do ciast, deserów, sałatek oraz dań mięsnych. Uwaga: biały nalot jest efektem naturalnym i nie świadczy o zepsuciu owocu! Czytaj więcej...
Morele suszone są polecane jako zdrowa przekąska, do sałatek owocowych, deserów, musli, ciast oraz do mięs. Bogate w witaminy i błonnik. Są doskonałe na niedobór potasu w organizmie. Czytaj więcej...
- Wiórki kokosowe pochodzą z miąższu orzecha kokosowego, po uprzednim wysuszeniu i starciu. Najczęściej dodawany jest do ciastek, batoników, ciast. Czytaj więcej...
Goji to owoce pochodzące z Azji, które od wielu wieków wykorzystywane są w medycynie chińskiej oraz tybetańskiej, gdzie jest nazywana „kluczem do wiecznej młodości”. Mówi się tam o nich, że są źródłem energii i młodości. Czytaj więcej...
- Pestki dyni zawierają wiele cennych dla zdrowia witamin: B1, B2, PP i C. Bogate są również w błonnik, wapń, żelazo, fosfor oraz magnez. Zalecane są osobom chorym na miażdżycę i mającym zbyt wysoki zły cholesterol. Czytaj więcej...
- Morele suszone są polecane jako zdrowa przekąska, do sałatek owocowych, deserów, musli, ciast oraz do mięs. Bogate w witaminy i błonnik. Są doskonałe na niedobór potasu w organizmie. Czytaj więcej...
- Suszone daktyle mają wszechstronne zastosowanie – mogą służyć jako zdrowa słodka przekąska, ale także być składnikiem wielu dań (np. mięs, sałatek) i wypieków. Czytaj więcej...
- Goji to owoce pochodzące z Azji, które od wielu wieków wykorzystywane są w medycynie chińskiej oraz tybetańskiej, gdzie jest nazywana „kluczem do wiecznej młodości”. Czytaj więcej...
- Śliwki suszone bez konserwantów, to bogate źródło witamin z grupy B, błonnika i antyoksydantów. Wyrób stanowi naturalny sposób na przywrócenie prawidłowej pracy układu pokarmowego. Usunie zaparcia, wzdęcia i przyspieszy przemianę materii. Czytaj więcej...
- Nasiona słonecznika bogate są w białko, błonnik, witaminy: z grupy B, E, A, D oraz substancje mineralne: cynk, potas, żelazo, wapń, magnez. Z ziaren słonecznika wytwarzany jest również olej. Czytaj więcej...
- Doskonałe, słodkie rodzynki najlepsze do wypieków, jako dodatek do musli czy mięs. Wysoka zawartość błonnika! Czytaj więcej...
- Suszone figi doskonale nadają się jako przekąska, do ciast, deserów, sałatek oraz dań mięsnych. Uwaga: biały nalot jest efektem naturalnym i nie świadczy o zepsuciu owocu! Czytaj więcej...
- Nasiona słonecznika bogate są w białko, błonnik, witaminy: z grupy B, E, A, D oraz substancje mineralne: cynk, potas, żelazo, wapń, magnez. Z ziaren słonecznika wytwarzany jest również olej roślinny. Czytaj więcej...
- Bogate w błonnik, regulują pracę jelit. Mają korzystny wpływ na regulację metabolizmu glukozy, zapobiegają chorobie wieńcowej, zaparciom, nowotworom oraz obniżają poziom złego cholesterolu. Śliwki suszone idealnie nadają się do sałatek owocowych i musli Czytaj więcej...
- Nasiona słonecznika bogate są w białko, błonnik, witaminy: z grupy B, E, A, D oraz substancje mineralne: cynk, potas, żelazo, wapń, magnez. Z ziaren słonecznika wytwarzany jest również olej. Czytaj więcej...
- Idealnie nadają się jako przekąska między posiłkami oraz do ciast, deserów, lodów, musli, pieczywa. Czytaj więcej...
Nasze pestki dyni pochodzą od sprawdzonych polskich rolników i pozyskiwane są z dyni bezłupinowej. Posiadają ciemnozielony kolor. Zawierają wiele cennych dla zdrowia witamin: B1, B2, PP i C. Bogate są również w błonnik, wapń, żelazo, fosfor oraz magnez. Zalecane są osobom chorym na miażdżycę i mającym zbyt wysoki zły cholesterol. Czytaj więcej...
- Nasiona słonecznika bogate są w białko, błonnik, witaminy: z grupy B, E, A, D oraz substancje mineralne: cynk, potas, żelazo, wapń, magnez. Z ziaren słonecznika wytwarzany jest również olej roślinny. Czytaj więcej...
- Suszone owoce bananów są bardzo łatwo przyswajalne przez organizm. Zawierają wiele cennego dla zdrowia potasu, który obniża ciśnienie krwi, a także korzystnie wpływa na mięśnie. Zawierają również serotoninę będącą przekaźnikiem układu nerwowego. Czytaj więcej...
- Śliwki suszone są cennym źródłem witamin: A, C, K, PP oraz kwasu foliowego, jak również składników mineralnych: potas, fosfor, magnez, wapń. Czytaj więcej...
- Morele suszone są polecane jako zdrowa przekąska, do sałatek owocowych, deserów, musli, ciast oraz do mięs. Bogate w witaminy i błonnik. Są doskonałe na niedobór potasu w organizmie. Czytaj więcej...
- Starty miąższ kokosowy z upraw ekologicznych Czytaj więcej...
Orzechy pekan zawierają drogocenne dla układu nerwowego nienasycone kwasy tłuszczowe a także bogactwo antyoksydantów. Ponadto bogate są w błonnik, witaminy z grupy B, magnez. Poprawiają działanie układu krążenia, perystaltykę jelit oraz mają właściwości przeciwnowotworowe. Czytaj więcej...
Informujemy, iż nasz sklep internetowy wykorzystuje technologię plików cookies a jednocześnie nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w tych plikach (tzw. „ciasteczkach”). |